Studio

Välkommen till en inspelningsstudio i Stockholm med riktigt bra akustik!

DrHans Studio

Målet med byggandet av musikstudion var att bygga en inspelningsstudio i Stockholm med riktigt bra akustiska egenskaper. Utöver den utmärkta akustiken har vi satsat på utrustning av högsta kvalité se utrustningslista–>.
upp till 40kanalers simultan studioinspelning och separata studioinspelningsrum gör det möjligt att spela in ett helt band på en gång med god separation mellan ljudkällorna. Vi har två separata inspelningsrum. Studio1 som är det stora inspelningsrummet som lämpar sig för att spela in trummor och andra instrument där man vill åt lite större rum. Studio2 som är ett lite tajtare rum för sånginspelning, inspelning av förstärkare och andra akustiska instrument.

Musikstudion har byggts i samråd med akustiker Matts Odemalm från Svanå Miljöteknik–>

 

Kontrollrum DrHans Studio Inspelningsstudio i Stockholm

DrHans Studio – kontrollrum

DrHans Studio Inspelningsstudio Stockholm Haninge C Studio1

DrHans Studio – Studio1

Studio 2 DrHans Studio Musikstudio i Stockholm

DrHans Studio – Studio2

Musikstudion

Kontrollrummet

Musikstudions kontrollrum på 22m2 har en kontrollerad akustik med avstämda basfällor och diffusorer i samverkan för att återge en tydlig ljudbild med minimal påverkan av rummet på det uppspelade ljudet.

Inspelningsrummen

De två studiorummen i musikstudion är byggda med flytande golv och är individuellt akustikanpassande för rummets specifika ändamål. Rummen är stämda med basfällor för att ge jämn bas utan överdrivna förstärkningar, utsläckningar och toner som dröjer sig kvar. De diffuserande väggarna och taken ger stöd åt och framhäver detaljerna i instrumenten. Studiorummen är byggda så att möjligheten finns att göra studioinspelningar i båda rummen samtidigt med separation mellan ljudkällorna.

Studio1

Det stora inspelningsrummet är på 30m2. Rummet är anpassat för studioinspelning av trummor, körer, mindre ensembler och andra instrument där man vill ha ett stort och detaljrikt ljud.

Studio 2

Studio2 är på 12m2 och har en dedikerad sångdel som ger stöd åt rösten och framhäver detaljerna i sång och akustiska instrument. Rummets jämna och kontrollerade basåtergivning gör att det även passar utmärkt för studioinspelning utav gitarr och basförstärkare.

Välkommen till en inspelningsstudio i Stockholm med riktigt bra akustik!